20. srpna 2014

Bruschetta s bílými fazolemi


Fazolové pomazánky mne oslovily už když jsem byla před lety vegetariánkou. Dlouho jsem se k nim nevrátila, až nedávno jsem zkoušela pomazánku vlastní výroby, kde se používaly právě fazole a k tomu citron. A byla to láska na první ochutnání!


No, zapátrala jsem ještě po internetu a popřemýšlela o mých oblíbených chutích, které by byly s fazolemi a citronem kompatibilní, a vznikla tato pomazánka. Nejlepší bude na křupavé bruschettě nebo toustu, dokážu si ji ale představit i s italskými tyčinkami grissini. Přímořské chutě a jednoduchá příprava, to je moje motto.


Na 4 předkrmové porce nebo 1 dávku na večírek jsem potřebovala:

  • plechovku máslových fazolí ve slaném nálevu
  • 4 sušená rajčata v oleji
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • snítku rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl a pepř


  1. Fazole jsem nechala důkladně okapat, vložila jsem je do misky a šťouchadlem na brambory nahrubo rozmačkala. Pak jsem k nim přihodila kousky nakrájených sušených rajčat.
  2. Fazole s rajčaty jsem zakápla citronovou šťávou, přidala nasekaný rozmarýn, dosolila a opepřila. Nakonec jsem pomazánku zalila trochou olivového oleje a promíchala. Další olej jsem ještě přidala navrch otoustované bruschetty s pomazánkou.

2 komentáře:

  1. Tyjo, to vypadá úplně výborně! Ani ne tak moc "složité" suroviny. :-)
    Myslíš, že bych to mohla udělat z čerstvě uvařených fazolí? Ty mám doma, konzerva se mi moc nechce kupovat. :-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)