Jahod bych se ujedla. A teď je to super, protože díky sezóně je jich dost, s výbornou chutí a za příjemnou cenu. Nejraději je mám jen tak, nemusím je s ničím kombinovat. Možná kromě klasických chutí nejvíc přivítám jahody s bazalkou. Možná vám to z počátku přijde jako zvláštní kombinace, ale opravdu to jde až moc dobře dohromady.
Když jsem v posledním FOODu objevila recept na bazalkové tiramisu navíc s jahodami marinovanými v alkoholu, bylo vymalováno. U J. se tedy tento recept nesetkal s velkým přijetím, ale já jsem byla víc než spokojená. Připravila jsem ho tak trochu podle svého a bylo to božské.
Na 2 velké nebo 4 menší porce jsem potřebovala
- 5 středních jahod na kousky
- 3 lžíce marsaly
- 250ml šlehačky
- 3 lžíce cukru
- 180g mascarpone
- asi 8 lístků čerstvé bazalky
- cukrářské piškoty
- silnou černou kávu a trochu marsaly k namáčení
Jahody jsem si nejprve naložila do marsaly a nechala marinovat.
Šlehačku jsem vyšlehala s cukrem dotuha, přidala jsem do ní rozsekanou bazalku a vmíchala mascarpone.
Cukrářské piškoty jsem omočila ve směsi kávy a marsaly, rozložila naspod nádob a přikryla polovinou šlehačkové směsi. Na ní jsem položila druhou část piškotů a zakončila zbytkem směsi s bazalkou.
Nakonec jsem už jen naložila marinované jahody a dala do lednice odležet.
Prosím co je marsala?
OdpovědětVymazatItalské víno podobné portskému ;)
Vymazat