Určitě si z minulého příspěvku pamatujete, že jsem o víkendu byla vařit a nechat se fotit pro jeden internetový magazín. Tématem byl chřest, a tak se stalo, že mám v lednici snad tunu chřestu a přemýšlím co s ním. Díky dnešnímu svátku byl konečně čas, takže oběd se nesl v duchu chřestové polévky s čerstvým libečkem a těstovinami, o které se s vámi chci podělit.
Jaro si žádá čerstvou zeleninu a lehké svěží chutě, které se snoubí v následujícím receptu. Ten vznikl potřebou spotřeby chřestu a díky obsahu lednice. Jídlo nevyžaduje nějakou složitou přípravu nebo ingredience, prostě vše postupně smícháte dohromady a můžete vychutnávat. Přeci nebudeme ve svátek otročit v kuchyni, že?
V úterý jsem byla v Tančící kuchyni na vyhlášení foodblogu roku. Něco fotek můžete vidět na facebooku (určitě ještě nějaké přibudou), v anketě jsem se ocitla na krásném sedmnáctém místě. Díky vám a jídlu zdar!
Na 2 porce těstovin jsem potřebovala:
- těstoviny v obvyklém množství pro dva
- 5 stonků zeleného chřestu
- hrstičku zeleného hrášku
- lžíci olivového oleje + na dokončení
- 100g ricotty
- kůru ze 1/4 citronu
- 2 lžíce šťávy + na dokončení
- sůl
- 70g uzeného lososa na kousky
Těstoviny jsem si v osolené vodě uvařila al dente. Mezitím jsem na oleji nechala změknout na špalíky nakrájený zelený chřest a hrášek.
Když se těstoviny uvařily, slila jsem je a vrátila zpět do hrnce. K těstovinám jsem přisypala chřest s hráškem, přidala ricottu, kůru a šťávu z citronu a lososa. Vše jsem promíchala a osolila. Na talíři už jsem jen těstoviny zakápla citronovou šťávou a olivovým olejem.
Mňam, nádhera :)) Takové věci můžu :D :))
OdpovědětVymazatTo já taky :)
VymazatÚžasné, přesně taková jídla miluji-v podstatě těstoviny v jakékoliv podobě :D :)
OdpovědětVymazatTěstoviny mám taky moc ráda, asi jsem se měla narodit v Itálii
Vymazat