8. května 2014

Těstoviny s chřestem, hráškem a uzeným lososem


Určitě si z minulého příspěvku pamatujete, že jsem o víkendu byla vařit a nechat se fotit pro jeden internetový magazín. Tématem byl chřest, a tak se stalo, že mám v lednici snad tunu chřestu a přemýšlím co s ním. Díky dnešnímu svátku byl konečně čas, takže oběd se nesl v duchu chřestové polévky s čerstvým libečkem a těstovinami, o které se s vámi chci podělit.


Jaro si žádá čerstvou zeleninu a lehké svěží chutě, které se snoubí v následujícím receptu. Ten vznikl potřebou spotřeby chřestu a díky obsahu lednice. Jídlo nevyžaduje nějakou složitou přípravu nebo ingredience, prostě vše postupně smícháte dohromady a můžete vychutnávat. Přeci nebudeme ve svátek otročit v kuchyni, že?

V úterý jsem byla v Tančící kuchyni na vyhlášení foodblogu roku. Něco fotek můžete vidět na facebooku (určitě ještě nějaké přibudou), v anketě jsem se ocitla na krásném sedmnáctém místě. Díky vám a jídlu zdar!


Na 2 porce těstovin jsem potřebovala:
  • těstoviny v obvyklém množství pro dva
  • 5 stonků zeleného chřestu
  • hrstičku zeleného hrášku
  • lžíci olivového oleje + na dokončení
  • 100g ricotty
  • kůru ze 1/4 citronu
  • 2 lžíce šťávy + na dokončení
  • sůl
  • 70g uzeného lososa na kousky

Těstoviny jsem si v osolené vodě uvařila al dente. Mezitím jsem na oleji nechala změknout na špalíky nakrájený zelený chřest a hrášek.

Když se těstoviny uvařily, slila jsem je a vrátila zpět do hrnce. K těstovinám jsem přisypala chřest s hráškem, přidala ricottu, kůru a šťávu z citronu a lososa. Vše jsem promíchala a osolila. Na talíři už jsem jen těstoviny zakápla citronovou šťávou a olivovým olejem.

4 komentáře:

  1. Mňam, nádhera :)) Takové věci můžu :D :))

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné, přesně taková jídla miluji-v podstatě těstoviny v jakékoliv podobě :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těstoviny mám taky moc ráda, asi jsem se měla narodit v Itálii

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)