Tenhle burger je beze slov. Řekla bych o něm jen, že je to takové setkání zimy s jarem, protože zimní řepa se tu potkává s řeřichou, která mi vyrašila za oknem. Líbí se mi na něm ta krásná barva a zajímavá chuť, rozhodně stojí za ochutnání.
Na dva burgery jsem potřebovala:
- 1 velkou červenou řepu
- půl plechovky cizrny
- stroužek česneku
- půl lžičky římského kmínu
- 1 vejce
- sůl
- olej
na omáčku:
- 5 lžic majonézy
- čerstvý koriandr
- lžíci limetkové šťávy
a na dokončení pak:
- 2 housky
- rukolu
- řeřichu
Řepu jsem si oloupala a nastrouhala na jemném struhadle. Do mísy jsem k ní přidala rozmačkanou cizrnu, nasekaný česnek a rozemletý římský kmín. Vše jsem promíchala s vejcem, osolila a vytvořila dva karbanátky, které jsem rozložila na pečící papír, pokapala trochou oleje a dala péct do trouby předehřáté na 200°C asi 20minut.
Na omáčku jsem promíchala majonézu s nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou.
Když se burgery upekly, pustila jsem se do jejich sestavení. Rozkrojila jsem housky, přidala na ně omáčku, rukolu, řepný burger a řeřichu. Nic víc, nic míň, dobrota!
Páni, vypadá vážně ddobře! neumím si ale představit chuť, budu ho muset vyzoušet připravit sama :o)
OdpovědětVymazatJen malý dotaz - cizrna z plechovky je už měkká? Používám totiž takovou tu normální, co se musí uvařit ;o).
Děkuji
Ano, je asi i měkčí než ta doma vařená, proto jsem použila tu :) jinak taky raději vařím doma
VymazatTak děkuji, asi taky zkusím tu plechovkovou :o)
Vymazat