Dneska jen krátký post s príma receptem. Je totiž večer, náš historicky první Restaurant Day je u konce a já jsem naprosto vyčerpaná. Vyčerpaná ale spokojená. Tak jdem na to.
Potřebujete udělat dojem a přitom nemáte chuť strávit v kuchyni přípravou několik hodin? Tenhle koláč je to pravé. Já jsem pracovala s domácí marmeládou a ovocem z farmářské bedýnky, takže spokojenost největší. Můžete zkusit i listové těsto, ale to pak v kuchyni strávíte nějaký ten čas navíc.
Na jeden koláč jsem potřebovala:
- 300g listového těsta
- 5 lžic meruňkové marmelády
- 1 jablko
- 1 hrušku
- mletou skořici
- zakysanou smetanu k podávání
Troubu jsem si předehřála na 200°C. Listové těsto jsem na pomoučené ploše vyválela do tenka o něco menší než je velikost plechu, přenesla jsem jej na pečící papír a na jeho povrch namazala marmeládu.
Hrušku i jablko jsem si nakrájela na 4mm plátky, odstranila bubáky, stopku a zrníčka a rozložila je po marmeládě. Každé ovoce jsem na koláči ještě pomazala trochou marmelády. Celý koláč jsem lehce posypala skořicí a dala péct na plechu na asi 20 minut dozlatova.
Pečení je třeba sledovat, protože moment, kdy se koláč změní ze zlatavého a zkaramelizovaného v lehoulince přichycený, je opravdu rychlý (viz můj případ). Když se koláč upekl, nechala jsem ho vychladnout a podávala se zakysanou smetanou.
Koláč se hodí, ale bude taky report z Restaurant Day?
OdpovědětVymazatVíděla jsem na FB, že pořádáte doma, takže jak ta zkouška na bytovou restauraci dopadla?
Já se byla jen podívat, i to bylo náročné:)
Vilemína
Vilemíno nebude. Nebyl vůbec prostor fotit a tak. Ale aspoň krátce, třídenní příprava, málo spánku a sem tam se něco nevydařilo úplne dobře (viz ten lehce připečený koláč). Do našeho minibytu dorazili v podstatě jen znamí, rozhodně mohlo přijít o chlup víc lidí. Musím ale říct, že se to celkem vydařilo, rozhodně jsme si to ve výsledku užili a nejspíš do toho pújdem zas!
VymazatTak škoda, ale chápu. Příště už budete mít natrénováno...
OdpovědětVymazat