Dnes jsem měla tunit recept na osso buco. Jelikož jsem včera odpoledne měla čas, říkala jsem si, že si ho předpřipravím a dnes již jenom dodělám. Všechno probíhalo hezky podle plánu, před plesem podusit maso v omáčce a pokračovat druhý den.
Pak jsem se oblékala do šatů a roztrhl se mi zip. Občas se dost vytočím a tohle byl ten případ. Takže sedím na posteli, vyluzuji ne právě korektní slova, protože už teď jdeme pozdě na ples. Rychle rozstřihnu zip ve spodní části, nasadím jezdce, spodek opět zašiji, oblékám a pospícháme na ples.
Celkem se bavíme, hlavně díky známým tvářím a baru. Jsme tam dvě hodiny a já si uvědomuju, že jsem zapomněla dusící se maso na sporáku! Ach bože. Představuju si nejčernější scénáře, vysílám J. domů, aby případně hasil spoušť a uklidňoval rozzlobené sousedy. Ještě že bydlíme 3 minuty od plesu pěšky.
Po půlhodině se vrací a zrovna moc hezky nevoní, i když se prý ještě voněl. Osso buco dneska nebude, já odmáčím černý hrnec a větrám nevábný smrádek z kuchyně. Bude to nadlouho. Jak hrnec vypadal, zjistíte na instagramu. Dnes je to tedy náhradou skvělý salát s hruškou, plísňovým sýrem a pekanovými ořechy.
Na dvě porce salátu jsem potřebovala:
- velkou hrst rukoly
- čerstvě mletý pepř
- lžičku medu
- lžičku citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 hrušky bez jádřince
- asi 40g na kousky nadrobeného plísňového sýru (ideálně dor blu, modřenín nebo fourme d´ambert)
- hrst pekanových ořechů
- (sůl není vůbec potřeba, ale můžete dát do zálivky)
Nejprve jsem si připravila zálivku. V misce jsem promíchala pepř, med, citronovou šťávu a olivový olej. Zálivkou jsem polila rukolu a rukama promíchala tak, aby se jí rukola rovnoměrně obalila.
Ochucenou rukolu jsem rozložila na talíře, navrch jsem rozložila hrušku nakrájenou na tenké plátky, poházela ořechy a rozdrobeným plísňovým sýrem.