4. ledna 2014

Plněné avokádo s tuňákem


Minulý rok jsem byl co se týče jídla naprosto skvělý, byla jsem na několika výborných food-akcích, vyzkoušela věci, které bych asi normálně ani nekoupila. Jenom mezi tím vším se mi nějak stalo, že mi oblečení najednou trochu není a připadám si jako jitrnice. Máte to taky tak? Je ale zajímavé, že jakmile přiberu, lidé mi říkají, jestli jsem náhodou nezhubla. Divné. Každopádně ti lidé mě neviděli nahou a to teď možná není ten nejlepší pohled...


Nepotřebuji Nový rok na to, abych si dávala předsevzetí, že zhubnu. Jenom je na čase se trochu vrátit ke zdravému životnímu stylu, ze kterého se mi podařilo celkem slušně uhnout. Potřebuji pravidelněji jíst v menším množství a víc se hýbat. Řekla bych, že se to taky odrazí i na blogu, který je podle mě už tak celkem na lehké cestě. Ono se totiž opravdu dá jíst nápaditě a zdravě.

Dneska to je sobotní snídaně, kdy jsem naplnila avokádo tuňákem. Byla to dobrota.


Na dvě porce jsem potřebovala

  • 1 avokádo
  • 1 rajče
  • konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
  • jarní cibulku
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř

Avokádo jsem si rozpůlila, vyjmula pecku a vydlabala dužinu. Tu jsem v misce rozmělnila vidličkou, přidala slitou konzervu tuňáka, na kousky nakrájené rajče a nasekanou jarní cibulku.

Směs jsem zakápla citronovou šťávou, osolila a opepřila a promíchala. Směsí jsem naplnila půlky vydlabaného avokáda a podávala jsem je s chlebem.