9. srpna 2013

Skořicová zmrzlina s medem


Recept na tuhle zmrzlinu mám v počítači už dlouho, fotografii také nějakou tu dobu a pořád se nemůžu dokopat k publikování. No, kdy jindy, než když jsou ty vedra, že? Mám pocit, že podle internetu snad všichni vlastní zmrzlinovač. Já ho nemám, bohužel, takže najít nějaký obstojný recept, kde ho nepotřebujete, bylo opravdu dobrodružné. Ale zadařilo se, já jsem vyzkoušela a můžu jen doporučit. Recept sice říká, že v průběhu mražení nemusíte promíchávat, ale osobně radím, dělejte to. A proč právě skořicovou? Rozhodla jsem se právě pro ní, protože je to moje nejoblíbenější zmrzlina, kterou si dávám vždy, když na ní narazím. Mňam!




Na kelímek zmrzliny jsem potřebovala

  • 250 ml kelímek smetany ke šlehání
  • 125 ml bílého jogurtu
  • 2 žloutky
  • podle chuti medu (asi 4 lžíce)
  • lžičku skořice

Nejprve je třeba vyšlehat žloutky s medem a skořicí do pěny. Vedle pak vyšlehejte šlehačku, vmíchejte do ní opatrně jogurt a žloutky s medem a skořicí a dejte mrazit. Čas od času promíchávejte, aby zmrzlina byla načechraná a jemná.