Když přijde pěkné počasí, velmi ráda se pustím do grilování. Nejspíš to mám z dětství, kdy to byla poměrně pravidelná a milá událost u našich na zahradě. Tehdy jsme tedy neměli žádný super gril, který dnes koupíte celkem bez obtíží, grilovali jsme jen na roštu položeném na několika cihlách nad ohněm. Naši ale dům prodali a od blízké rodiny, která disponuje volným prostorem, bohužel podněty ke grilování nepřicházejí tak často. Takže ani není mnoho příležitostí, kdy grilovat. No, ale abych se dostala k tématu. Když budete grilovat vy, vylepšete nabídku všech těch kečupů, hořčic a grilovacích omáček o tuhle salsu. Je příjemně sladko-slaná a dodá masu exotickou pikantnost. Recept jsem objevila zde.
Na salsu jsem potřebovala
- polovinu čerstvého oloupaného ananasu
- jarní cibulku
- velké zralé rajče
- malou chilli papričku
- malý stroužek česneku
- lžičku sekaného zázvoru
- šťávu z limetky
- sůl a pepř
Ananas jsem nakrájela na plátky a ty jsem ogrilovala na grilovací pánvi tak, aby se na nich objevila tmavá mřížka (ideálně bych to dělala na venkovním grilu). Když ananas vystydl, nakrájela jsem ho na kostky a misce smíchala s nakrájenou jarní cibulkou, nasekaným rajčetem a chilli papričkou, utřeným stroužkem česneku, zázvorem, šťávou z limetky a nakonec dosolila a opepřila. Vše jsem nechala odležet a podávala k masu. I když, ono se to dá jaksi i samo...