Víte, blogování o jídle mám opravdu moc ráda. Je to asi moje nejoblíbenější aktivita, která si svoje místo zaslouženě vydobyla. Když jsem před nějakým rokem a půl začala, byla to pro mne určitá terapie. Terapií blogování zůstalo, i když se mu postupem času vyhradilo mnohem více času než tomu bylo na počátku. Dnes je to vlastně každodenní činnost, kdy přemýšlím o tom, co nového, dobrého a zajímavého uvařit a jak jídlo hezky vyfotit a o tom potom taky napsat. Bloguji, tedy jsem, dalo by se říct. Jsem za svůj blog moc ráda a ještě více jsem ráda za vás, mé čtenářky a čtenáře. Díky blogu jsem poznala (virtuálně i osobně) spoustu skvělých lidí, kteří by mi asi jinak unikli. Díky za vše, opravdu.
Dnešní recept bych zařadila mezi jídla "od pondělí do pátku". Nejde o žádný speciální recept, je to celkem rychlovka, kterou si můžete vzít s sebou do práce přes týden. Neodbývejte se a vařte si kvalitní jídla s nápadem...
- dvě velké hrsti bulguru
- hlavu květáku
- tandoori masala koření
- sůl
- olej
- tmavou sójovou omáčku
- snítku čerstvého koriandru
Nejprve jsem si připravila květák. Ten jsem rozdělila na drobné růžice, v míse posolila, okořenila tandoori masalou a zakapala olejem, aby vše květák dobře obalilo. Pak jsem jej dala péct na 150°C, dokud nezezlátl a nezačal být křupavý.
Bulgur jsem si uvařila podle návodu na obalu. Na oleji jsem jej pak trochu opekla a zakápla tmavou sójovou omáčkou. Nakonec jsem přimíchala hotový květák a koriandr a důkladně promíchala, aby se chutě propojily.