9. června 2013

Jahodová bruschetta


Rozhodla jsem se uveřejnit příspěvek již dnes, protože zítra putuje můj počítač do opravny, a tak ani nevím, kdy budu zase plně funkční. Sama za sebe doufám, že co nejdříve. Pokud máte alespoň nějaké povědomí o bruschettách, možná znáte hlavně ty zeleninové, například s rajčaty. Teď se však naučíte ještě jednu variantu, která vám možná vezme dech.




Je to skvělá chuťovka na nadcházející léto, kterou skvěle zakončíte lehké menu, naservírujete jako královskou snídani nebo pohostíte přátele na párty či grilování. Jahody a bazalka jsou nej kombinace! Recept je ze skvělého blogu Pinch my salt.


Na několik bruschett jsem potřebovala:
  • malou bílou bagetu na plátky
  • 250g zralých sladkých jahod
  • lžíci balzamikového octa
  • lžíci olivového oleje
  • lžičku nasekané čerstvé bazalky
  • špetičku soli
  • špetku čerstvě mletého pepře
Bagety jsem si nasucho opekla z obou stran na grilovací pánvi dokřupava. V míse jsem promíchala na kousky nakrájené jahody s octem, olejem, bazalkou, solí a pepřem a nechala uležet, aby jahody pustily trochu šťávy. Na plátky baget jsem pak směs navršila a naskládala na talíř.