Spaghetti aglio e olio jsou nejjednodušším receptem na špagety asi vůbec, jednoduchost ale nic neubírá vynikající chuti. Když mne popadne chuť na tuto úpravu těstovin (tedy pouze s olivovým olejem a česnekem), nakonec to nikdy takto jednoduše nedopadne.
Obvykle pak vzniknou špagety s olivovým olejem, česnekem, sušenými rajčaty, jarní cibulkou a kapary. To je pro mne asi ta nejlepší kombinace.
Obvykle pak vzniknou špagety s olivovým olejem, česnekem, sušenými rajčaty, jarní cibulkou a kapary. To je pro mne asi ta nejlepší kombinace.
Na dvě porce potřebuji
- množství špaget pro dva
- čtyři lžíce olivového oleje
- velký stroužek česneku
- čtyři sušená rajčata
- jednu jarní cibulku
- lžíci kaparů
- tymián
- hrubou sůl
- parmazán
Špagety uvařím v osolené vodě al dente. Mezitím si na oleji zesklovatím sekaný česnek a jarní cibulku, přidám tymián, na kousky nakrájená rajčata a kapary a nechám prohřát.
Uvařené špagety vmíchám do pánve s olejem, důkladně je v něm obalím a rozdělím na talíře. Nakonec špagety ještě posypu trochou hrubé soli a čerstvě strouhaným parmazánem.
Uvařené špagety vmíchám do pánve s olejem, důkladně je v něm obalím a rozdělím na talíře. Nakonec špagety ještě posypu trochou hrubé soli a čerstvě strouhaným parmazánem.
Kapary můžete použít naložené v kyselém nálevu nebo konzervované pomocí soli, pak je ale třeba je důkladně proprat ve vodě, aby nebyly tolik slané.
A co vy? Jaká je vaše nejoblíbenější kombinace se špagetami?