S řepou se toho dá dělat opravdu hodně a dnešní recept je toho jen důkazem. Máte-li rádi risotto, řepa se s ním opravdu dobře doplňuje. Výsledná chuť je příjemně sladko-slaná, prostě pohladí po jazyku i po duši.
Na dvě porce jsem potřebovala
- lžíci olivového oleje
- lžíci másla
- malou cibuli
- dvě střední červené řepy
- dvě hrsti rýže na risotto
- tymián
- tři hrnky zeleninového vývaru
- stroužek česneku
- 25 gramů parmazánu
- sůl
- pepř
Nejprve jsem si oloupala a nahrubo nastrouhala obě řepy. Na oleji s máslem jsem zpěnila nadrobno nakrájenou cibuli, přidala jsem řepu a důkladně ze všech stran opekla. Pak jsem přidala rýži a ještě chvíli opékala.
Okořenila jsem tymiánem a postupně přilévala tolik vývaru, dokud se neodpařil a rýže dostatečně nezměkla. Vmíchala jsem rozsekaný česnek, dosolila a opepřila a nechala chvíli dopéct. Pak jsem zamíchala nastrouhaný parmazán a podávala.
Okořenila jsem tymiánem a postupně přilévala tolik vývaru, dokud se neodpařil a rýže dostatečně nezměkla. Vmíchala jsem rozsekaný česnek, dosolila a opepřila a nechala chvíli dopéct. Pak jsem zamíchala nastrouhaný parmazán a podávala.