8. dubna 2013

Risotto z červené řepy


S řepou se toho dá dělat opravdu hodně a dnešní recept je toho jen důkazem. Máte-li rádi risotto, řepa se s ním opravdu dobře doplňuje. Výsledná chuť je příjemně sladko-slaná, prostě pohladí po jazyku i po duši.




Na dvě porce jsem potřebovala
  • lžíci olivového oleje
  • lžíci másla
  • malou cibuli
  • dvě střední červené řepy
  • dvě hrsti rýže na risotto
  • tymián
  • tři hrnky zeleninového vývaru
  • stroužek česneku
  • 25 gramů parmazánu
  • sůl
  • pepř


Nejprve jsem si oloupala a nahrubo nastrouhala obě řepy. Na oleji s máslem jsem zpěnila nadrobno nakrájenou cibuli, přidala jsem řepu a důkladně ze všech stran opekla. Pak jsem přidala rýži a ještě chvíli opékala.

Okořenila jsem tymiánem a postupně přilévala tolik vývaru, dokud se neodpařil a rýže dostatečně nezměkla. Vmíchala jsem rozsekaný česnek, dosolila a opepřila a nechala chvíli dopéct. Pak jsem zamíchala nastrouhaný parmazán a podávala.