13. dubna 2013

Jarní bramborový salát


Jaro je tady, o tom už není žádných pochyb. Krásně svítí sluníčko a je tepleji, vše hned vypadá lépe. Ale i v krásných dnech se bohužel stávají nehezké věci. V týdnu nás opustil jeden člen naší zvířecí rodiny. Hodně jsme s naší morčecí samičkou Bobinou zažili, byla opravdu osobité zvířátko. A už není. Je zvláštní, jak vám takové maličké zvířátko přiroste tolik k srdci...

Dnes přicházím s rodinným receptem na jarní bramborový salát, který je jakousi lehkou variací na klasický salát. Udělejte ho opravdu hodně, protože spotřeba je opravdu veliká. Doporučuji hlavně k přírodnímu masu.



Na čtyři porce je potřeba
  • 800g nových brambor
  • malá cibule
  • půl až jedna salátová okurka
  • svazek ředkviček
  • sůl, pepř
  • slunečnicový olej
Brambory umyju, větší rozkrojím napůl a uvařím v osolené vodě doměkka. Mezitím si oloupu cibuli, nakrájím jí nadrobno a vhodím do mísy. K ní na tenké plátky přistrouhám salátovou okurku a ředkvičky.

Ještě teplé brambory nakrájím i se slupkou na kousky, přihodím je k zelenině, osolím, opepřím a přidám tolik oleje, aby se vše lehce obalilo, a promíchám. Podávám buď ještě teplé nebo nechám uležet v lednici (okurka i ředkvičky hezky změknou).