3. dubna 2013

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem


Je tak akorát čas na to, abych přidala další moje oblíbené carpaccio... Časová náročnost je sice větší, avšak vše se vám to vynahradí, až ochutnáte první sousto. Kozí sýr můžete kdyžtak nahradit i jiným, ale tuto kombinaci více než vřele doporučuji.





Na čtyři porce jsem potřebovala  
  • šest menších bulev červené řepy, 
  • váleček kozího sýru, 
  • čtyři lžíce olivového oleje, 
  • dvě lžíce balzamikového octa, 
  • jednu lžíci medu, 
  • pepř a hrubou sůl podle potřeby, 
  • bagetku k podávání
Nejdříve jsem si předehřála troubu na 200°C. Řepu jsem oloupala a každou zvlášť zabalila do alobalu. Zabalené řepy jsem vložila do pekáčku a dala péct do trouby do měkka, asi na 45 minut až hodinu podle velikosti řepy. 

Řepu jsem pak nechala vychladnout a mezitím jsem si připravila zálivku. Na tu jsem smíchala olivový olej, balzamikový ocet a med. 



Když řepa vychladla, nakrájela jsem ji na tenké plátky a rozprostřela na talíře. Doprostřed každého talíře jsem pak položila tři plátky kozího sýra, vše pokapala připravenou zálivkou, posypala hrubou mořskou solí a čerstvě mletým pepřem. Ke carpacciu jsem podávala plátky opečené bagetky.