Dnes je opravdu krásně, alespoň tady u nás. Svítí sluníčko a dalo by se říct, že konečně přišlo jaro. KONEČNĚ. Už jsme se načekali dlouho a je to tady. Člověku to hned zlepší den.
Dnes bych vám chtěla představit polévku, která se k tomuto dni hodí, je to totiž absolutní bomba. Pokud narazíte v obchodě na kozí sýr, takový ten čerstvý ve válečku nebo s plísní na povrchu, kupte ho a připravte si tuto polévku. Neprohloupíte.
Když připravujete rajčatovou polévku, musíte myslet na základ. Protože pokud nalijete do hrnce konzervu rajčat a budete dochucovat, nemůžete čekat opravdu vychucenou polévku (a to tohle slovo opravdu nemám ráda). Musíte začít hezky od základů a použít cibuli. Receptem jsem se inspirovala zde.
Když připravujete rajčatovou polévku, musíte myslet na základ. Protože pokud nalijete do hrnce konzervu rajčat a budete dochucovat, nemůžete čekat opravdu vychucenou polévku (a to tohle slovo opravdu nemám ráda). Musíte začít hezky od základů a použít cibuli. Receptem jsem se inspirovala zde.
Na dvě porce jsem potřebovala:
- dvě lžíce olivového oleje
- jednu menší cibuli
- jeden stroužek česneku
- konzervu sekaných rajčat
- sůl, pepř
- asi 30 gramů čerstvého kozího sýru
- vodu
Na oleji jsem zesklovatěla nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak jsem přidala rajčata, sůl, pepř a kozí sýr. Vše jsem povařila asi 15 minut, podle potřeby přilila vodu a pak ponorným mixérem rozmixovala do jemna.