8. ledna 2013

Treska pod středomořskou peřinou


Jak už jsem kdysi zmínila, ryby prostě moc nedokážu zapojit do našeho jídelníčku. Když jsem tuhle přerovnávala mrazák, našla jsem tam zapadlé balení filet z tresky, na které se jaksi zapomnělo. No, tak jsem v novém roce a mém snažení o lehčí vaření filety použila a vytvořila tohle jídlo.



Na jednu porci jsem potřebovala:

  • jeden menší filet z tresky
  • asi šest černých oliv
  • jednu půlku sušeného rajčete v oleji
  • sůl
  • olej 
  • bramboru jako přílohu
Tresku jsem osolila z obou stran a položila do lehce naolejované zapékací misky. Na filet jsem navršila směs z nadrobno nasekaných oliv a sušeného rajčete, vedle položila předvařenou bramboru nakrájenou na měsíčky a dala asi na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 200°C.

Jednoduché, rychlé a vynikající lehké jídlo k obědu.