Je pravda, že přes zimu není zelenina nic moc a navíc je dovozová, takže v rámci salátů není o co stát. Pokud ale kápnete na kvalitní zeleninu jako já, je možné si i v tuhle dobu salát připravit.
Já jsem v rámci jídel poslední dobou nějaká vzpomínková, řecký salát mi totiž připomíná naši posvatební dovolenou, kterou jsme v podstatě strávili jezením tohoto salátu, protože na Rhodosu, kde jsme byli, ho podávali snad ke všemu.
To byly souvlaki v pitě s řeckým salátem, řecký salát k tomuhle a k tamtomu, i na snídaňových stolech ho měli. Naprosto nezapomenutelný ale byl velký talíř klasických řeckých jídel, kde taky nechyběl. Každopádně tento salát je dost známý, ale zaujaly mě tam i jiná jídla, do kterých se chci v budoucnu pustit.
To byly souvlaki v pitě s řeckým salátem, řecký salát k tomuhle a k tamtomu, i na snídaňových stolech ho měli. Naprosto nezapomenutelný ale byl velký talíř klasických řeckých jídel, kde taky nechyběl. Každopádně tento salát je dost známý, ale zaujaly mě tam i jiná jídla, do kterých se chci v budoucnu pustit.
Na dvě porce jsem potřebovala:
- půlku salátové okurky
- čtvrt kila bio cherry rajčat
- hrst černých oliv (ideálně kalamata, ale v nouzi postačí i klasické)
- asi 50 gramů sýru feta
- hrubá sůl
- oregano
- olivový olej
Příprava je opravdu jednoduchá, rajčata i okurku jsem nakrájela na kousky, přihodila olivy a na kostky nakrájenou fetu. Vše jsem promíchala se solí, oreganem a olivovým olejem a mohlo se podávat.