17. ledna 2013

Petrželové pesto s vlašskými ořechy


Myslím, že pesto dobře znáte. Víte ale, že nemusí být jek klasické, tedy pesto genovese, ale existuje mnoho variací? Věřím, že ano. Osobně bazalkové pesto moc ráda nemám, mnohem víc mi chutná pesto ze sušených rajčat. Dnes jsem ale vyzkoušela ještě možná netradičnější verzi, pesto z petržele a vlašských ořechů, recept jsem našla na DailyGreen. A je to opravdová dobrota.



Na malou skleničku pesta jsem potřebovala:

  • velkou hrst hladkolisté petržele
  • půl hrnku vlašských ořechů 
  • jeden velký stroužek česneku
  • lžičku citronové kůry
  • lžíci šťávy z citronu
  • půl hrnku nastrouhaného parmazánu 
  • asi třetinu hrnku olivového oleje
Do sekáčku jsem vložila petržel, ořechy, česnek, citronovou kůru a šťávu a parmazán a nechala rozsekat do jemna. Pak jsem přilila olivový olej a nechala lehce promíchat. Tohle pesto je ideální klasicky do těstovin nebo například na pečenou bramboru v celku.