Tyto nudle dělám celkem často, tedy vždy, když bych si dala asijské jídlo a nemám moc času. Sice to není vysoká gastronomie, ale výhodou tohoto jídla alespoň je, že není tak kalorické a přesto velmi chutné.
Podobné nudle jsem jedla kdysi v thajském bistru, kde se podávaly s hovězím masem. Jako hlavní ingredienci používám nudle z takových těch balených čínských polévek za pár korun, protože jsou rychlé na přípravu, ale výsledek je z nich naprosto luxusní. Zelenině se meze nekladou, použijte cokoli, co máte rádi.
Podobné nudle jsem jedla kdysi v thajském bistru, kde se podávaly s hovězím masem. Jako hlavní ingredienci používám nudle z takových těch balených čínských polévek za pár korun, protože jsou rychlé na přípravu, ale výsledek je z nich naprosto luxusní. Zelenině se meze nekladou, použijte cokoli, co máte rádi.
Na jednu porci jsem potřebovala:
- jedno balení čínské polévky (z něhož jsem použila pouze nudle)
- pět lžic sójové omáčky (ideálně tmavé)
- trochu chilli
- šťávu z poloviny citrónu
- jarní cibulku
- čerstvé výhonky mungo
- trochu oleje
Nudle jsem dala do misky, zalila vroucí vodou, přikryla misku a nechala 15 minut stát. Vodu jsem pak z nudlí slila. Na pánev jsem si nalila olej a nechala ji rozpálit. Pak jsem do ní vhodila na kousky nakrájenou cibulku a mungo výhonky a nechala krátce opéct.
Přihodila jsem nudle, zalila sójovou omáčkou, šťávou z citrónu a přidala chilli. Celou směs jsem opékala a promíchávala asi 3 minuty tak, aby se tekutiny zredukovaly a obalily nudle. Pak již stačí nandat na talíř nebo do misky a užívat si.
Přihodila jsem nudle, zalila sójovou omáčkou, šťávou z citrónu a přidala chilli. Celou směs jsem opékala a promíchávala asi 3 minuty tak, aby se tekutiny zredukovaly a obalily nudle. Pak již stačí nandat na talíř nebo do misky a užívat si.