Jak jsem slíbila, tak činím. Přidávám další tip na skvělé smoothie k snídani, které je plné ovoce a exotiky. Jde v podstatě o tradiční indický osvěžující nápoj, mangové lassí. Příprava je opravdu rychlá a výsledkem je chutná bohatá snídaně, ale nejen ta. Pít se lassí dá kdykoliv.
Abych ale sdělila o tomto nápoji více, je třeba říci, že má několik variací. Tradičnější je v Asii asi lassí slané, kde se místo manga používá sůl a koření, ale existují i různé sladké varianty. Variantou je i bhang lassí, které se připravuje z marihuany a má i její účinky.
Na dvě porce mangového lassí je třeba:
- jedno pěkné zralé mango
- půl kelímku velkého bílého jogurtu
- asi 2 deci mléka nebo deci vody
- lžíce medu
Mango jsem oloupala a vykrájela z něj dužinu. Tu jsem spolu s jogurtem, mlékem a medem dala do vysoké nádoby a důkladně promixovala ponorným mixérem.