15. ledna 2013

Hovězí stroganoff


Jde o rychlovku z hovězího masa, která má původ v Rusku. Jelikož jde o poměrně starý recept, jeho variací je spousta. Já použila tuto.



Na dvě porce jsem potřebovala:

  • asi 150 gramů hovězího roštěnce
  • lžíci másla
  • lžičku sladké papriky
  • jednu nadrobno nakrájenou cibuli
  • pět žampionů
  • lžičku oleje
  • 150 gramů kysané smetany
  • lžíci citronové šťávy
  • hrstku pokrájené zelené petrželky
Hovězí jsem si nakrájela na tenké nudličky. Na másle jsem zesklovatěla cibuli, pak přidala papriku a žampiony a ještě trochu opekla. Směs jsem z pánve dala stranou a na oleji jsem na ní opekla zprudka maso, aby se zatáhlo.

To jsem pak dala stranou, na pánev vrátila směz hub a cibule a přidala kysanou smetanu, když se vše krátce povařilo a vznikla omáčka, přidala jsem opečené maso, šťávu z citrónu a petrželku a asi tak minutu ještě povařila. Jídlo jsem pak podávala s vařenou rýží.