Jde o rychlovku z hovězího masa, která má původ v Rusku. Jelikož jde o poměrně starý recept, jeho variací je spousta. Já použila tuto.
Na dvě porce jsem potřebovala:
- asi 150 gramů hovězího roštěnce
- lžíci másla
- lžičku sladké papriky
- jednu nadrobno nakrájenou cibuli
- pět žampionů
- lžičku oleje
- 150 gramů kysané smetany
- lžíci citronové šťávy
- hrstku pokrájené zelené petrželky
Hovězí jsem si nakrájela na tenké nudličky. Na másle jsem zesklovatěla cibuli, pak přidala papriku a žampiony a ještě trochu opekla. Směs jsem z pánve dala stranou a na oleji jsem na ní opekla zprudka maso, aby se zatáhlo.
To jsem pak dala stranou, na pánev vrátila směz hub a cibule a přidala kysanou smetanu, když se vše krátce povařilo a vznikla omáčka, přidala jsem opečené maso, šťávu z citrónu a petrželku a asi tak minutu ještě povařila. Jídlo jsem pak podávala s vařenou rýží.
To jsem pak dala stranou, na pánev vrátila směz hub a cibule a přidala kysanou smetanu, když se vše krátce povařilo a vznikla omáčka, přidala jsem opečené maso, šťávu z citrónu a petrželku a asi tak minutu ještě povařila. Jídlo jsem pak podávala s vařenou rýží.