21. prosince 2012

Čokoládové lanýže


Pokud budete chtít na Vánoce připravit naprosto luxusní cukroví nebo někoho obdarovat a udělat dojem, vsaďte na čokoládové lanýže. Je ale třeba investovat do dobré čokolády, protože na chuti to bude opravdu poznat. Původní recept pochází odtud.

Na jednu várku jsem potřebovala:

  • 380 gramů tmavé čokolády
  • 280 ml smetany ke šlehání
  • 50 gramů másla 
  • lžíci vody z pomerančových květů
Ve vodní lázni jsem si rozpustila máslo, čokoládu, přilila smetanu a nechala přivést k varu. Pak jsem přidala vodu z pomerančových květů, zamíchala, vypla plotnu a dala vychladit přes noc.

Druhý den jsem pak rukama tvořila z hmoty kuličky, které jsem obalila v kakau.

Vodu z pomerančových květů můžete úplně vynechat, lanýže potom budou pouze čokoládové. Možné je také místo vody přidat i nějaký alkohol, který lanýže ochutí. Je totiž pravda, že tuto vodu není právě jednoduché sehnat, protože se obvykle prodává pouze v etnických obchodech. Já ji kupuji v pákistánské samoobluze kousek od Palladia v Praze, kde se dá také sehnat i růžová voda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)