Pamatujete na špagety s vajíčkem a párkem? To bylo jedno ze zamilovaných jídel mého dětství. Spaghetti carbonara jsou v podstatě luxusnější italskou verzí tohoto pokrmu, alespoň pro mě. Lepší sobotní oběd si nedokážu představit, recept jsem použila z kuchařky Marcelly Hazan Klasická italská kuchyně.
Pro dva je třeba:
- tolik špaget, kolik zasytí dvě osoby
- dvě střední vejce
- čtyři plátky pancetty nebo dobré slaniny
- 2 stroužky česneku
- půl hrnku strouhaného parmazánu
- půl skleničky bílého vína
- pepř, sůl
- olivový olej
Dala jsem si vařit špagety. Mezitím jsem si na trošce olivového oleje osmahla celé stroužky česneku a když se opekly, dala jsem je pryč. Na česnekovém oleji jsme pak opekla na kostičky nakrájenou slaninu dokřupava, zalila vínem a nechala ještě tak dvě minuty povařit.
V míse jsem si smíchala vejce se solí, pepřem a parmazánem. Když se špagety uvařily, rychle jsem je slila a ještě horké je promíchala v míse se směsí vajec tak, že se z nich utvořila omáčka, která je obalila. Nakonec jsem přimíchala i slaninu a mohlo se podávat.
V míse jsem si smíchala vejce se solí, pepřem a parmazánem. Když se špagety uvařily, rychle jsem je slila a ještě horké je promíchala v míse se směsí vajec tak, že se z nich utvořila omáčka, která je obalila. Nakonec jsem přimíchala i slaninu a mohlo se podávat.
aaaach tohle musí bejt mega dobrýýý určitě vyzkouším ♥
OdpovědětVymazat