Čerstvého pstruha z českého chovu jsem si v obchodě nemohla nechat ujít. Připravila jsem ho klasicky, na másle. Práci mi ulehčilo to, že byl již vykuchaný, takže se vařilo skoro samo. Recept pochází z knížky Vánoční kuchařka pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové.
Na jednu porci je třeba:
- jeden vykuchaný pstruh
- čtvrtka citrónu
- tymián
- sůl
- asi lžíce másla
Na začátku je třeba si předehřát troubu na 200°C. Pak jsem pstruha zevnitř i zvenku osolila, dovnitř jsem přidala tymián, klínky ze čtvrtky citrónu a asi polovinu másla. Zbytek másla jsem rozprostřela navrchu ryby.
Pstruha jsem položila na plech na pečící papír a vložila do předehřáté trouby, kde jsem jej 15 minut pekla. Po upečení jsem ho nechala chvilku odpočinout a bylo hotovo. Podávala jsem se salátem z rajčat a jarní cibulky.
Pstruha jsem položila na plech na pečící papír a vložila do předehřáté trouby, kde jsem jej 15 minut pekla. Po upečení jsem ho nechala chvilku odpočinout a bylo hotovo. Podávala jsem se salátem z rajčat a jarní cibulky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)