22. listopadu 2012

Marocká kořeněná čočka


Luštěniny bychom měli jíst mnohem častěji, než se právě nám stává, protože jsou tělu obzvláště prospěšné. Nejčastěji z luštěninových jídel připravuji polévku z červené čočky nebo občas ještě falafel či mexické fazole, dnes jsem ale chtěla zkusit něco jiného. A jelikož mám v oblibě marockou kuchyni, tento recept mě obzvlášť oslovil.

Pro dva jsou třeba: 
  • dvě hrsti čočky (ideální by spíš byla malá zrna, já použila klasickou)
  • cibule
  • velké rajče
  • polovina papriky
  • lžíce rajčatového protlaku
  • stroužek česneku
  • po lžičce mletého římského kmínu, kurkumy, pepře, koriandrových semen a papriky
  • dvě lžíce olivového oleje
  • dvě lžíce čerstvého koriandru 
  • sůl

Čočku jsem uvařila podle návodu. Mezitím jsem nechala na pánvi na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, pak jsem přidala nasekaný česnek a všechno mleté koření a ještě 2 minuty opékala. Přisypala jsem na kostky nakrájené rajče, papriku, protlak, koriandr a trochu vody a nechala provařit několik minut do změknutí zeleniny. 

Nakonec jsem přisypala uvařenou čočku a dosolila. Výsledná směs by měla mít kolem sebe trochu omáčky a podle chuti je možné přidat chilli, které tomu dodá říz.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)