Luštěniny bychom měli jíst mnohem častěji, než se právě nám stává, protože jsou tělu obzvláště prospěšné. Nejčastěji z luštěninových jídel připravuji polévku z červené čočky nebo občas ještě falafel či mexické fazole, dnes jsem ale chtěla zkusit něco jiného. A jelikož mám v oblibě marockou kuchyni, tento recept mě obzvlášť oslovil.
Pro dva jsou třeba:
- dvě hrsti čočky (ideální by spíš byla malá zrna, já použila klasickou)
- cibule
- velké rajče
- polovina papriky
- lžíce rajčatového protlaku
- stroužek česneku
- po lžičce mletého římského kmínu, kurkumy, pepře, koriandrových semen a papriky
- dvě lžíce olivového oleje
- dvě lžíce čerstvého koriandru
- sůl
Čočku jsem uvařila podle návodu. Mezitím jsem nechala na pánvi na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, pak jsem přidala nasekaný česnek a všechno mleté koření a ještě 2 minuty opékala. Přisypala jsem na kostky nakrájené rajče, papriku, protlak, koriandr a trochu vody a nechala provařit několik minut do změknutí zeleniny.
Nakonec jsem přisypala uvařenou čočku a dosolila. Výsledná směs by měla mít kolem sebe trochu omáčky a podle chuti je možné přidat chilli, které tomu dodá říz.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)