Můj muž úplně nejvíc na světě miluje tohle jídlo. Jelikož já ne a tudíž se mi ani nechce ho dělat, tak si ho obvykle objednává tam, kde ho v restauracích zrovna dělají. Každopádně když jsem mu chtěla udělat radost, zkusila jsem je připravit doma podle Apetitu. A myslím, že docela obstály.
Potřebovala jsem:
- dvě oloupaná a na větší kousky nakrájená jablka
- 120 ml světlého piva
- 90 gramů hladké mouky
- žloutek a bílek z jednoho vejce
- špetku soli
- třtinový cukr
- vanilku na obalování
- olej na smažení
V misce jsem smíchala mouku, pivo, žloutek a sůl v řidší těstíčko a nechala ho odležet. Mezitím jsem z bílku ušlehala sníh a vmíchala ho do těsta. Kousky jablek jsem pak obalila v těstíčku a pekla ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Upečené kousky jsem pak osušila na utěrce a obalila ve směsi cukru a vanilky (, kterou je možno nahradit skořicí).
Můžete jíst jen tak nebo doplnit vinným šodó nebo vanilkovou omáčkou.
To vypadá hodně zajímavě, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatStojí to za to :)
Vymazat