29. listopadu 2012

Jablečné kousky v pivním těstíčku


Můj muž úplně nejvíc na světě miluje tohle jídlo. Jelikož já ne a tudíž se mi ani nechce ho dělat, tak si ho obvykle objednává tam, kde ho v restauracích zrovna dělají. Každopádně když jsem mu chtěla udělat radost, zkusila jsem je připravit doma podle Apetitu. A myslím, že docela obstály.

Potřebovala jsem:

  • dvě oloupaná a na větší kousky nakrájená jablka
  • 120 ml světlého piva
  • 90 gramů hladké mouky
  • žloutek a bílek z jednoho vejce
  • špetku soli
  • třtinový cukr
  • vanilku na obalování
  • olej na smažení
V misce jsem smíchala mouku, pivo, žloutek a sůl v řidší těstíčko a nechala ho odležet. Mezitím jsem z bílku ušlehala sníh a vmíchala ho do těsta. Kousky jablek jsem pak obalila v těstíčku a pekla ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Upečené kousky jsem pak osušila na utěrce a obalila ve směsi cukru a vanilky (, kterou je možno nahradit skořicí). 

Můžete jíst jen tak nebo doplnit vinným šodó nebo vanilkovou omáčkou.

2 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)