Tuhle čokoládovou pěnu díky chybějícím tepelně neupraveným vejcím mohou i těhotné ženy, děti a oslabení jedinci... Objevila jsem ji v kuchařce Nigelly Lawson Vaříme expres a trochu upravila (vynechala jsem máslo, protože mi doma chybělo a ani tomu nechybělo, řekla bych). Pěna je to pěkně čokoládová, proto radím dávkovat po troškách. Já servírovala ve "frťanech" a bylo to tak akorát.
Na pět porcí je třeba 100 gramů hořké čokolády, 60 gramů marshmallows, 0,4 deci vody, 1,5 deci smetany ke šlehání a physallis na ozdobu.
Ve vodní lázni jsem si rozpustila čokoládu s marshmallows, přilila vodu a vše promíchala dohromady. Vedle jsem zatím ušlehala tuhou šlehačku a tu jsem vmíchala do chladnoucí čokoládové směsi. Směsí jsem naplnila pomocí cukrářského sáčku skleničky, dala do lednice ztuhnout a nakonec ozdobila physallisem, jehož kyselost skvěle doplnila sladkou pěnu.
miluju čokoládovou pěnu a ty to máš navíc ještě krásně nazdobený:)
OdpovědětVymazatJé, díky :)
Vymazat