A je tu podzim. Oficiálně ještě tedy ne, ale podle ranní zimy a mlh už je to poznat. Taková ta lezavá zima a mlha, kterou si představuji, že potkáte v Anglii. Dá se říct, že podzim mám ze všech ročních období nejraději, protože má svou poezii a krásu.
Příroda se najednou začne barvit do nepřeberného množství barevných odstínů, ale pořád ještě je dostatečné teplo, abychom si tu krásu mohli užít napřímo. Vzhledem k tomu, že podzim se začíná vkrádat čím dál víc, je třeba taky začít vařit alespoň trochu podzimně.
Receptem, který se nese přesně v tomhle duchu, je můj dnešní oběd, linguine s dýní hokkaido. Inspiraci jsem čerpala zde, ale samozřejmě jsem si recept upravila podle své chuti.
Příroda se najednou začne barvit do nepřeberného množství barevných odstínů, ale pořád ještě je dostatečné teplo, abychom si tu krásu mohli užít napřímo. Vzhledem k tomu, že podzim se začíná vkrádat čím dál víc, je třeba taky začít vařit alespoň trochu podzimně.
Receptem, který se nese přesně v tomhle duchu, je můj dnešní oběd, linguine s dýní hokkaido. Inspiraci jsem čerpala zde, ale samozřejmě jsem si recept upravila podle své chuti.
Na porci pro dva lidi je třeba:
- takové množství linguine, které vás ve dvou zasytí
- asi čtvrtina větší dýně hokkaido
- jedna menší cibule
- stroužek česneku
- bazalka
- trocha strouhaného parmazánu
- olej
Na začátku je třeba cibuli a česnek oloupat a nakrájet na tenké plátky. Dýně se musí omýt, nakrájet na silnější špalky a ty pak na tenčí plátky. Cibule s česnekem a dýní se pak asi 10-15 minut restuje na oleji (jelikož na těstovinách nebude omáčka, je ho třeba více než obvykle - já jsem mimořádně nepoužila olivový olej, ale olej z nakládaných rajčat, který těstoviny taky lehce ochutí, proto radím tento olej nevylívat a používat ideálně do salátu nebo na těstoviny).
Podle potřeby osolte. Mezitím linguine uvařte podle návodu na obalu a uvařené je ještě horké vhoďte spolu s parmazánem a bazalkou k zelenině. Všechno krátce promíchejte a může se jíst. Je to fakt dobrota.
Podle potřeby osolte. Mezitím linguine uvařte podle návodu na obalu a uvařené je ještě horké vhoďte spolu s parmazánem a bazalkou k zelenině. Všechno krátce promíchejte a může se jíst. Je to fakt dobrota.
Úžasné,musím vyzkoušet! :-D
OdpovědětVymazat