Jak již asi víte z mého minulého příspěvku, začala jsem bedýnkovat. A jak asi víte, v minulé bedýnce mě čekal i jeden pěkný květák. Jenže co s ním? Je to skoro až hanba, ale květák jsem snad nikdy sama nedělala, dobrůtkami z něj mě totiž pravidelně zásobuje mamka. Takže co s ním?
Udělat klasiku, tedy smažený, mi přišlo poněkud obyčejné. I když dostačující, ale stále obyčejné. A pak mě napadlo zabrouzdat do kuchařky Marcelly Hazan, protože jsem si pamatovala, že o květáku se tam přeci někde hovoří...
Udělat klasiku, tedy smažený, mi přišlo poněkud obyčejné. I když dostačující, ale stále obyčejné. A pak mě napadlo zabrouzdat do kuchařky Marcelly Hazan, protože jsem si pamatovala, že o květáku se tam přeci někde hovoří...
A ano, opravdu. Je tam. Italská verze našeho smaženého obaleného květáku. Proč ne, řekla jsem si a pustila se do toho. Pro dva stačí polovina květáku k obědu, jak jsme to měli my, pokud jste ale větší jedlíci, udělejte ho celý, jak je i v původním receptu. Musíte pak ale upravit i množství těstíčka.
Takže pro dva je třeba:
Takže pro dva je třeba:
- polovina květáku
- třetina hrnku vlažné vody
- 1/6 hrnku hladké mouky
- stejně parmezánu
- vejce
- sůl
- olej na smažení
Květák na růžičky jsem uvařila v osolené vodě do měkka a nechala vychladnout. Mezitím jsem si smíchala vodu, mouku, strouhaný parmezán, špetku soli a vejce v těstíčko, v němž jsem pak obalila květák a osmažila ho na oleji. Jak jednoduché.
Pak jsem jen nechala osmažený květák osušit na papírové utěrce a podávala s bramborami zakapanými olivovým olejem. Parmezán nebyl v těstíčku tak výrazný, jak jsem čekala, ale přesto byl v chuti cítit. Prostě tak akorát.
Pak jsem jen nechala osmažený květák osušit na papírové utěrce a podávala s bramborami zakapanými olivovým olejem. Parmezán nebyl v těstíčku tak výrazný, jak jsem čekala, ale přesto byl v chuti cítit. Prostě tak akorát.
......robila som vinikajúce..............
OdpovědětVymazatMusím ho zas někdy udělat ;)
Vymazat