Je podzim a tak nadchází období kořenové zeleniny. Na můj nápad už nějakou dobu čekal v lednici celer a já pořád nevěděla co s ním. Tak jsem trochu zabrouzdala na netu a padl mi do oka recept z Apetitu na celerovou remuládu zde.
Je to takové podzimní jídlo, nebo tedy jídlo, které já vnímám jako podzimní. Takže proč ne. Jako vždy jsem původní recept trochu upravila, takže jej předkládám níže. Původně je totiž třeba jen majonéza, já jsem jí však odlehčila tak, že jsem polovinu nahradila kysanou smetanou.
Je to takové podzimní jídlo, nebo tedy jídlo, které já vnímám jako podzimní. Takže proč ne. Jako vždy jsem původní recept trochu upravila, takže jej předkládám níže. Původně je totiž třeba jen majonéza, já jsem jí však odlehčila tak, že jsem polovinu nahradila kysanou smetanou.
Na remuládu jsem potřebovala:
Celer jsem nakrájela na hrubší julienne a smíchala s majonézou, smetanou, hořčicí, nadrobno nasekanými okurkami, kaparami a pažitkou. Díky kaparům v soli není třeba remuládu solit, pokud ale budete mít k dispozici jenom kapary v nálevu, maličko soli navíc bude asi potřeba.
Místo pažitky lze použít jakékoliv jiné zelené bylinky, jídlo tak dostane nové rozměry... Remuládu jsem pak nechala v lednici uležet, aby celer zkřehnul, a pak jsem jí podávala s obyčejným chlebem.
- jeden menší oloupaný mladý celer
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 malé kyselé okurky
- lžíci kaparů v soli
- lžičku dijonské hořčice
- pažitka
Celer jsem nakrájela na hrubší julienne a smíchala s majonézou, smetanou, hořčicí, nadrobno nasekanými okurkami, kaparami a pažitkou. Díky kaparům v soli není třeba remuládu solit, pokud ale budete mít k dispozici jenom kapary v nálevu, maličko soli navíc bude asi potřeba.
Místo pažitky lze použít jakékoliv jiné zelené bylinky, jídlo tak dostane nové rozměry... Remuládu jsem pak nechala v lednici uležet, aby celer zkřehnul, a pak jsem jí podávala s obyčejným chlebem.
Vypadá to hodně dobře, takže brzy vyzkouším. Díky za recept. Marta
OdpovědětVymazatJá děkuju! Kaya
Vymazat